Βασικές Υποδομές Τμήματος

Οι κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές του Τμήματος συμβάλουν και αντανακλούν τις υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές και ερευνητικές υπηρεσίες που αυτό προσφέρει.

Το Τμήμα έχει τις εγκαταστάσεις του (μαζί με το τμήμα Πολιτικών Επιστημών) στα ανακαινισμένα κτίρια όπου παλαιότερα στεγάζονταν τα ΤΕΦΑΑ τα οποία βρίσκονται στο 7ο χλμ Ε.Ο. Κομοτηνής - Ξάνθης, λίγο έξω από την Κομοτηνή. Οι φοιτητές μπορούν να μεταβαίνουν δωρεάν στο τμήμα μέσω των λεωφορείων του πανεπιστημίου, τα οποία εκτελούν συχνά δρομολόγια από το κέντρο της πόλης της Κομοτηνής στις εγκαταστάσεις του τμήματος. Στα κτίρια στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, τα γραφεία του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του τμήματος, 2 μοντέρνα αμφιθέατρα, οι αίθουσες διδασκαλίας, τα ερευνητικά εργαστήρια, η βιβλιοθήκη και το υπολογιστικό κέντρο του τμήματος καθώς και ένα κυλικείο. Στους εξωτερικούς χώρους των κτιρίων υπάρχει υποδομή και χώρος για την ανάπτυξη χώρων αναψυχής όπως γήπεδα μπάσκετ, τένις και βόλεϊ. Το υπολογιστικό κέντρο του τμήματος διαθέτει σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής εξοπλισμένα με προσωπικούς υπολογιστές και εξειδικευμένα πακέτα λογισμικού. Το υπολογιστικό κέντρο επικοινωνεί και είναι συνδεδεμένο με το εσωτερικό δίκτυο του πανεπιστημίου καθώς και με το Διαδίκτυο.

Οι φοιτητές έχουν επίσης πρόσβαση στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία παρέχει μια πλούσια συλλογή βιβλίων και περιοδικών μέσω των παραδοσιακών αλλά και των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων και υπηρεσιών.

Οι φοιτητές του τμήματος μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες του Τμήματος Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας.